Skip to main content

Pedicurebehandeling

Een pedicurebehandeling is meer dan alleen nagels knippen, het is een volledige voetbehandeling. Regelmatig naar de pedicure gaan is geen overbodige luxe. Het kan voetklachten voorkomen, zoals likdoorns, ingegroeide nagels, kloven en kalknagels. Ook wordt er rekening mee gehouden of u bloedverdunners gebruikt en of er sprake is van risicovoeten zoals bij diabetes, reuma of spasticiteit. Meestal worden deze pedicurebehandelingen vergoed. U kunt hierover contact opnemen met uw ziektekostenverzekeraar. U bent van harte welkom voor een goed advies en een pedicurebehandeling in mijn salon. Maar ook voor een voetmassage of een voetenscrub kunt u bij mij terecht.

Medisch pedicure en risicovoeten

Sinds 2012 ben ik naast schoonheidsspecialiste ook pedicure. In 2012 heb ik ook de certificaten behaald voor: diabetische voet, reumatische voet, spastische voet, verwaarloosde voet, oudere voet. In 2015 heb ik mij gespecialiseerd tot medisch pedicure. Deze specialisatie vervangt de aantekening diabetische en reumatische voet. Een medisch pedicure is breed opgeleid, zodat veel voetproblemen op een professionele wijze kunnen worden behandeld. Bovendien ben ik in het bezit van een aantal specialisaties die ook wel door de podotherapeut werden uitgevoerd. De vier specialisaties zijn: nagelregulatie uitgevoerd bij ingroeiende nagels, nagelreparatie bij beschadigde nagels, orthesiologie bij bijv. scheefstand van de tenen, en anti-druk techniek bij het drukvrij leggen van pijnplekken.

Risicovoeten

De zogenaamde risicovoeten kunnen zijn ontstaan ten gevolge van reuma, diabetes, ouderdom, invaliditeit of verwaarlozing. De medisch pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Dit houdt in dat ik als medisch pedicure bevoegd ben voeten van bijv. diabetici, reuma patiënten e.d. te behandelen. Ik onderhoud indien nodig contact met huisartsen, diabetesverpleegkundigen en podotherapeuten. Verder heb ik contracten met podotherapeuten en het GHC (Groninger Huisartsen Collectief) zodat u in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar. De pedicurebehandeling wordt dan rechtstreeks door mij gedeclareerd en hoeft u in sommige gevallen alleen een kleine eigen bijdrage te betalen. Hiervoor is een jaarlijkse controle verplicht door de diabetesverpleegkundige of de podotherapeut nodig voor het vaststellen van de juist SIMM’s classificatie. Deze SIMM’s classificatie is een beoordeling door de diabetesverpleegkundige over het gevoel wat in de voeten aanwezig is en de beweeglijkheid. Hieraan wordt een Zorgprofiel gekoppeld. Patiënten met Zorgprofiel 2 en 3 worden doorverwezen naar een gecontracteerde medisch pedicure en patiënten met Zorgprofiel 4 naar een gecontracteerde podotherapeut.