Skip to main content

WAT IS REIKI

Reiki is een Japanse alternatieve geneeswijze die al ruim 2500 jaar geleden in oude Sanskriet-teksten terug te vinden is. Het is in de negentiende eeuw opnieuw ontdekt door dr. Mikao Usui. Het Japanse Reiki betekent letterlijk ‘UNIVERSELE LEVENSENERGIE’.

Deze universele levensenergie is overal om ons heen en alles wat leeft heeft deze energie nodig om te kunnen leven, groeien en om te herstellen van ziekte.

Bij Reiki maak je gebruik van universele levensenergie. Deze energie kun je net als bij radiogolven niet zien. Iemand die Reiki heeft kun je zien als een zender die deze energie op kan vangen en door kan geven aan anderen. Dit doorgeven van energie gebeurt via het opleggen van de handen. Ons lichaam heeft om goed te kunnen functioneren energie nodig. Ben je ziek, dan kan de energie niet meer goed door je lichaam stromen. Er zijn dan ergens in het lichaam blokkades die de energie tegenhouden. Door een Reiki behandeling kunnen deze blokkades opgeheven worden, waardoor de energie weer door het hele lichaam kan stromen. Door gebeurtenissen in het verleden kunnen ook blokkades ontstaan. Verdriet of angsten die je weggestopt hebt zijn in wezen zo’n blokkade. Deze blokkades kunnen je hinderen in je verdere ontwikkeling en kunnen lichamelijke ziektes veroorzaken. Psychische blokkades kunnen door Reiki energie worden opgelost. Hierdoor kun je het verleden loslaten en je verder persoonlijk ontwikkelen.

WAT KAN REIKI DOEN:

  • Het kan genezend werken voor lichaam en geest
  • Het geeft diepe ontspanning
  • Het is goed tegen stress
  • Het kan pijn verzachten
  • Het kan je bewuster maken in denken en doen
  • Het kan de intuïtieve ontwikkeling bevorderen
  • Het kan de creativiteit stimuleren

WAT KAN REIKI VOOR JOU BETEKENEN

Dit zal per persoon verschillen. Het heeft er ook mee te maken hoe open jij je ervoor stelt en hoeveel je met Reiki bezig bent. In ieder geval kun je Reiki gebruiken als geneeswijze. Maar ook als je gezond bent kun je veel aan Reiki hebben. Het geeft je ontspanning en het kan je helpen bij je persoonlijke groei. Je kunt zelf ook een Reiki cursus volgen. Om Reiki te leren hoef je niet over speciale gaven te beschikken. Iedereen kan Reiki leren en een Reiki cursus is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

Reiki is geen religie, cultus, sekte of wat ook. Het vervangt geen medische verzorging of medicijnen, maar ondersteunt wel iedere therapie. Ik geef Reiki volgens de Usui Methode van Natuurlijk Genezen.

Voor behandeling en informatie kun je terecht bij mij.