Skip to main content

Phyto Naturelle

 • Huidlotion groene thee

Een verfrissende en tonifiërende lotion, te gebruiken na de reinigingsmelk om de laatste restjes melk te verwijderen, de huid op te frissen en als voorbehandeling op de nacht en dagcrème. Hierdoor worden de werkzame stoffen sneller en beter opgenomen. Bevat naast groene thee o.a. duizendblad, algen en avocado.

 • Reinigingsmelk groene thee

Een zijdezachte reinigingsmelk, welke wordt gebruikt om de huid optimaal te reinigen. ’s Ochtends om het vuil op de huid en de afvalstoffen welke door de huidstofwisseling zijn ontstaan, te verwijderen. Ook ’s avonds met roterende bewegingen van de vingertoppen aanbrengen op het gezicht. Met een warme vochtige kompresdoek afhalen. Bevat naast groene thee o.a. duizendblad, amandel en calendula olie.

 • Facewash zeepvrij

Een frisse huidreiniging, geschikt voor elk huidtype, welke tevens make-up verwijdert. Deze droogt de huid niet uit. Inmasseren met de vingertoppen en afspoelen met lauw water. De face wash voelt crèmeachtig aan en schuimt niet. Bevat o.a. duizendblad, zonnebloem en kamille.

 • Crèmemasker groene thee

Dit is een heerlijk fris crèmemasker met deeltjes theeblad erin, en heeft een huid- herstellende en desinfecterende werking. Voedt en beschermt de huid en verbetert de microcirculatie. Dit masker is geschikt voor elk huidtype. Gebruik: iets dikker aanbrengen als een crème (ogen vrij houden) en vervolgens ca. 15 minuten laten inwerken. Het masker afnemen met een warme kompresdoek en de huid nabehandelen met lotion. Na het masker een crème aanbrengen aangepast aan het huidtype. Bevat naast groene thee o.a. karité-boter, algen, calendula en arnica.

 • Nachtcrème groene thee

Voor het slapen gaan dun opbrengen op een goed gereinigde huid. Een romige huidherstellende crème voor ieder huid- type. Met deze heerlijke nachtcrème kunt u ook masseren en deze vervolgens niet verwijderen, maar meteen het groene thee crèmemasker opbrengen. Bevat naast groene thee o.a. avocado, calendula, zonnebloemolie, algenextracten en 5% natuurlijke vitamine E (is maximaal op te nemen hoeveelheid).

 • Vitamine E + C  Crème

Voor de rijpere huid met natuurlijke vitaminen tegen kankerverwekkende stoffen voor bescherming van het celmembraan. Het geeft een goede doorbloeding en vochtregulatie en activeert de collageenproductie. De crème heeft een rimpelvervagende werking en is tevens bijzonder geschikt voor gebruik op littekens. Ook geschikt als decolletécrème. Gebruik ’s morgens en ’s avonds op een goed gereinigde huid aanbrengen.

 • Bodyscrub groene thee

Een zacht geurende scrubcrème op basis van groene thee en abrikooskorrels. Deze crème verwijderd dode huidcellen op een zachte, doch effectieve wijze. Bevat naast groene thee o.a. karitéboter, urtica en calendula.

 • Facepeeling groene thee

Dit is een scrubcrème voor elk huidtype met een aangename frisse geur en een fijne abrikooskorrel. Dode huidcellen worden verwijderd, zodat de huid er fris en stralend uit gaat zien. Gebruik: op een goed gereinigde huid gedurende enkele minuten met vochtige vingertoppen onder lichte druk aanbrengen (u past de druk aan het te behandelen huidweefsel aan) en met roterende bewegingen de huid masseren. Hierna met lauw water en een kompresdoek de peeling afnemen en de huid nabehandelen met Phyto Naturelle groene thee huidlotion en tenslotte een crème aanbrengen aangepast aan het huidtype.
Bevat naast groene thee o.a. citroenzuur en kamille.

 • Dagcrème groene thee

Dagelijks dun aanbrengen op een goed gereinigde huid. Deze rijke zachte crème heeft een beschermende functie op invloeden van buitenaf, zoals temperatuurwisselingen, zonbestraling, centrale verwarming en vertraagt het verouderingsproces. Phyto Naturelle groene thee dagcrème is een herstellende en beschermende crème voor ieder huidtype. Bevat naast groene thee o.a. duizendblad, arnica, calendula olie en allantoïne.

Groene Thee

Over de gehele wereld wordt groene thee het meest gedronken. In Japan is Shizuoka het district met de meeste theetuinen, hier ligt de gemiddelde levensverwachting duidelijk hoger dan in de rest van Japan, ook het sterftecijfer voor kanker ligt hier ver onder het landelijk gemiddelde en maagkanker is er simpelweg een vreemd woord. Daarna volgen Kagoshima en Kyoto met het Uji-district dat het privilege bezat op leveranties voor de keizer, daar komt het beste van het beste vandaan, de gyokuro en de beste sencha ’s. De camillia senensis waar de Phyto Naturelle producten van gemaakt zijn behoort tot de beste sencha’s. Groene thee bevat het complete gamma van vitaminen en mineralen in zijn natuurlijke vorm en concentratie. Werking van groene thee op het  lichaam:

 • stimulerend en opmonterend
 • bevorderd de spijsvertering
 • versterkt het immuunsysteem
 • verstevigt de bloedvaten
 • cholesterol verlagend
 • verhoogt de basisstofwisseling dus breekt vet af
 • bestrijdt kankercellen en de bijwerkingen van chemotherapie
 • remt het verouderingsproces

Groene thee extracten hebben antibacteriële eigenschappen, ze vernietigen aantoonbaar het membraan, de buitenhuid van bacteriën en voorkomen daarmee bacteriële infecties. Anti-oxidanten uit de groene thee, zoals polyphenolen, catechine en flavonoïden, ruimen de vrije radicalen op en beschermen ons lichaam c.q. de huid tegen de schadelijke effecten. Zij vertragen het verouderingsproces, met name de tannine onderbreekt het verouderingsproces voor 87 %. Groene thee bevat alle werkzame stoffen in zijn natuurlijke vorm en concentratie. U kunt de Phyto Naturelle groene thee producten voor elk huidtype gebruiken, omdat deze zeer sterk op het verouderingsproces inwerken en de huid bevrijden van afvalstoffen, daardoor word de  huid gestimuleerd en kan deze haar taken weer naar behoren uitvoeren. Tevens wordt haar natuurlijke barrièrefunctie versterkt en is beter in staat zichzelf te beschermen. De huid krijgt haar gevoel van welbehagen weer terug, zodat ze er langer frisser, gezonder (dus jonger) blijft uitzien. Groene thee en karitéboter bevatten een natuurlijk UV-filter.

 • Bodyscrub groene thee

Een zacht geurende scrubcrème op basis van groene thee en abrikooskorrels. Deze crème verwijdert dode huidcellen op een zachte, doch effectieve wijze. Bevat naast groene thee o.a. karitéboter, urtica en calendula.

 • Vitamine E + C  Crème

Voor de rijpere huid met natuurlijke vitaminen tegen kankerverwekkende stoffen voor bescherming van het celmembraan. Het geeft een goede doorbloeding en vochtregulatie en activeert de collageenproductie. De crème heeft een rimpelvervagende werking en is tevens bijzonder geschikt voor gebruik op littekens. Ook geschikt als decolletécrème. Gebruik; ’s morgens en ’s avonds op een goed gereinigde huid aanbrengen.

De donkere huid is een huidtype dat afwijkt van de blanke huid, waardoor verzorgingsproducten voor de blanke huid in de meeste gevallen niet voldoen. De donkere huid heeft een dikkere hoornlaag welke bestaat uit dode huidcellen, dit geeft een bescherming bij sterke zon en te hoge temperaturen. Ook heeft dit huidtype een hoge talgproductie waardoor ze vet is. Daarnaast is de huid grover van poriën wat de transpiratie vergemakkelijkt, nodig in een warme omgeving. Transpiratie zorgt voor de afkoeling van de huid, tevens worden de poriën opengehouden, zodat de talg naar buiten kan om op de huid een beschermlaag te vormen, waardoor de huid zijn vocht behoud. In het Europese klimaat geven de natuurlijke beschermingseigenschappen van deze huid problemen, doordat zij onvoldoende transpireert en veel talg aanmaakt, daardoor verstoppen de poriën en word de kans op acné vergroot. Tegelijkertijd verliest de huid vocht door de te droge lucht (verwarming, vorst enz.) en het ontbreken van de natuurlijke talg op de huid. De donkere huid in het Europese klimaat is over het algemeen vet en tegelijkertijd vochtarm, een combinatie die de blanke huid niet of nauwelijks kent. Bij de donkere huid kan men beter geen waterdampapparaat gebruiken, maar in plaats hiervan de huid zacht scrubben. Ook bij de donkere huid is de huid van het gezicht vrijwel altijd gemengd met een wat vettere T-zone.

 • Facepeeling groene thee

Dit is een scrubcrème voor elk huidtype met een aangename frisse geur en een fijne abrikooskorrel. Dode huidcellen worden verwijderd zodat de huid er fris en stralend uit gaat zien. Gebruik: op een goed gereinigde huid gedurende enkele minuten met vochtige vingertoppen onder lichte druk (u past de druk aan het te behandelen huidweefsel aan) en met roterende bewegingen de huid masseren. Hierna met lauw water en een kompresdoek de peeling afnemen en de huid nabehandelen met Phyto Naturelle groene thee huidlotion en tenslotte een crème aanbrengen aangepast aan het huidtype. Bevat naast groene thee o.a. citroenzuur en kamille.

 • Dagcrème groene thee

Dagelijks dun aanbrengen op een goed gereinigde huid. Deze rijke zachte crème heeft een beschermende functie op invloeden van buitenaf zoals: temperatuurswisselingen, zonbestraling, centrale verwarming en vertraagt het verouderingsproces. Phyto Naturelle groene thee dagcrème is een herstellende en beschermende crème voor ieder huidtype. Bevat naast groene thee o.a. duizendblad, arnica, calendula olie en allantoïne.